Zoeken in titel en beschrijving

Tips / Handleiding


Veel adverteerders op Intramarkt zijn goed te vertrouwen, maar het kan voorkomen dat een adverteerder of koper verkeerde bedoelingen heeft. Wij geven een aantal tips om veilig te handelen op Intramarkt.

1. Een te lage prijs
Vaak worden er producten geplaatst voor een relatief lage prijs. Dit is voornamelijk te zien in de elektronica zoals: mp3 spelers, telefoons, laptops, computers en overige randapparatuur. Laat u niet verleiden, maar gebruik uw gezonde verstand. Is het eigen te mooi om waar te zijn, dan is dat meestal ook.

2. Hoge biedingen
Kopers gebruiken vaak hoge biedingen om de adverteerder over te halen tot een goede deal. Echter bij het leveren of betalen van een product kan er een frauduleuze situatie ontstaan. Wees hierbij voorzichtig en controleer te koper op naam en adres.

3. Zorg voor voldoende informatie!
Hoe meer informatie bij uw advertentie des te beter uw advertentie gevonden kan worden. Zorg daarom altijd voor voldoende informatie.

4. Titelgebruik
Gebruik geen ellenlange titel bij het plaatsen van uw advertentie. Gebruik ook niet uw webadres dus www.uwwebsite.nl als titel. Dit verminderd de kans om gevonden te worden op intramarkt en in verschillende zoekmachines.

5. Controleer en zoek persoonlijk contact
Zoek persoonlijk contact door middel van telefoon en/of maak een afspraak. Controleer de persoonlijke gegevens en e-mail in combinatie met eventueel het telefoonnummer via google. Het controleren van bankgegevens kunt u terecht op de Politie website.

6. Bel en sms e-mails
Trap niet in neppe bel en/of sms e-mails. Het kan voorkomen dat u e-mails krijgt om te verifiëren dat de persoon echt is. Dit komt voornamelijk voor bij contact advertenties. Zodra u een mail krijgt van een persoon waar u naartoe moet smsen, dan is dit een sms dienst. U kunt deze adverteerders rapporteren zodat Intramarkt deze adverteerders kunnen verwijderen.

7. Duidelijke afspraken en bewaar de correspondentie
Maak duidelijke afspraken met elkaar. Wees duidelijk in de communicatie over prijzen, transacties, verzendingen, transportverzekering etc.
Bewaar alle gegevens zoals e-mailcorrespondentie, de advertentie, eventuele foto's over de gemaakte afspraken, persoonlijke gegevens en betaling-verzend bewijzen. Als er iets mis gaat kunt u gemakkelijk contact opnemen of eventuele juridische stappen ondernemen als u bent opgelicht.

8. Buitenlandse kopers met vreemde bank constructie
Het komt regelmatig voor dat frauduleuze praktijken over de grens reiken. Kopers doen zich voor als zeer geinteresseerden in uw producten en met vreemde bank en bank overschrijvingsconstructies proberen zij uw persoonlijke informatie te bemachtigen. Vaak zijn deze oplichters bereid veel meer voor uw product te betalen dan dat deze daadwerkelijk kost. Geef niet zomaar uw naam, adres, postcode, plaats, land, telefoonnummer en e-mail adres. Geef dus nooit zomaar al uw gegevens!

Wat te doen bij oplichting?
Wanneer een koper of een adverteerder zich niet aan de afspraak houd is dit een ernstige zaak. Intramarkt gaat hier zorgvuldig en serieus mee om en proberen gestructureerde stappen te ondernemen. Om hiermee te helpen probeer zo zorgvuldig mogelijk de hieronder genoemde informatie aan ons te verschaffen, voor zover dit beschikbaar is bij u;

  • Link naar de advertentie, ook indien deze is verwijderd,
  • E-mail adres van de koper of verkoper,
  • Gebruikersnaam van de koper of verkoper,
  • Telefoonnummer van de koper of verkoper,
  • Woon gegevens van de koper of verkoper,
  • Aankoop bedrag,
  • Betaalmethode,
  • Afspraken en e-mail correspondentie,

Indien u Juridische stappen heeft ondernomen en aangifte heeft gedaan kunt u hiervan een melding doen zodat wij graag mee willen werken aan het politie onderzoek. U kunt al deze gegevens toesturen naar webmaster@intramarkt.nl

Intramarkt zit niet tussen transacties die plaatsvinden tussen kopers en verkopers
Intramarkt brengt beide partijen bij elkaar en zal nooit betrokken zijn bij een transactie. Intramarkt is ook niet aansprakelijk voor eventuele aangerichte schade.

Laat u niet misleiden en denk na voordat u iets doet!


Notice: Undefined index: query in /home/rajiv/domains/intramarkt.nl/public_html/includes/classes/class_cms.php on line 118